Jos cenzura !!!

Written on luni, august 13, 2007 by Darie Ionut Alin


Am observat ca pe unele bloguri/site-uri se practica cenzura. Adica intru pe un blog, vad ceva ce nu-mi place si vreau sa scriu un comentariu. Il scriu frumos, dau "Trimitere" si surpriza .... comentariul meu trebuie sa fie acceptat de catre autorul blogului. Autor care binenteles ca nu va publica pe blog o parere impotriva lui sau a creatiilor lui (cu toate ca nu inteleg de ce). Asa se face ca pe unele bloguri/site-uri, dar in special bloguri, se practica o cenzura ce nu-si are rostu' . Conform Constitutiei Romaniei (art.30) orice persoana are dreptul la libera exprimare, iar daca unele persoane considera ca aceast drept trebuie incalcat inseamna ca inca nu au inteles ca traim in democratie.Cine e pro si cine e contra? moderarii de catre autor a comentarilor.



CONSTITUTIA ROMANIEI

ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare


(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.


(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

6 Comments

  1. Anonim |

    Nu o lua in nume de rau dar in postul acesta ne arati ca nu esti de mult timp in lumea blog-urilor. Acele aprobari ale comment-urilor sunt necesare, mai ales in momentul in care blogul este mare. Eu personal nu vreau sa vina un individ pe site si sa spuna: "Bravo mah, misto!" ca dup-aia sa aiba un link catre site-ul lui. Asta este o forma de SPAM, si daca nu crezi, cum nu ai crezut nici inainte, uite-te mai atent pe wikipedia, in special la electronic SPAM. In fine am uitat care rubrica era exact.

    Ideea este ca sunt roboti care fac asta automat. Se pare ca nu ai avut blog pe platforma wordpress ca sa stii cum e sa te trezesti cu 20 de comment-uri pe zi de forma:

    "hi, cool "link" you food good "link"." - si alte astfel de mesaje fara sens. Sau:

    "cool site - I'm sure you would like: link link link link link..." si asa vreo 30 de link-uri spre diferite site-uri care vand viagra si alte medicamente

    Da, in momentul in care creste un blog prea tare ai doua optiuni: 1. ori stai si pierzi mult timp verificand toate comment-urile care s-au pus, ori alegi sa le vezi inainte de publish si aplici "cenzura" asta pe care o spui tu. De asemenea eu nu vreau sa ma trezesc pe blog-ul meu cu cuvinte gen "pula", "pizda", "sa te fut in gura" etc. Acuma voi vedea daca te deranjeaza pe tine daca stergi comment-ul sau nu. Ei bine eu nu vreau asta pentru ca daca nu iti place un post se poate comenta si altfel, nu printr-o injuratura. SUnt multe motive pentru care chestia asta e benefica si doar in cazuri super mici are legatura cu cenzura de care precizezi tu

  2. Darie Ionut Alin |

    Corect ce spui tu in legatura cu robotii si cu "desteptii" care incep sa injure in loc sa-si exprime frumos dezaprobarea fata de un articol sau mai stiu eu ce. Dar daca citesti mai atent articolul vei vedea ca ma refeream la cei care publica doar comentariile pozitive. Si acele "cazuri super mici" de care zici tu mi s-au intamplat mie.

  3. Anonim |

    e necesara aprobarea comentariilor. eu unu, accept comentarii. atat pozitive cat si negative, dar in limita decentei. nu poti lasa pe oricine sa-si faca de cap in blogul tau. si in plus, nu te-ai gandit la spam? nu stiu daca tu primesti pe blog spam, dar se primeste...eu primeam inainte de anumite protectii 20 pe zi. iti dai seama ce ar fi insemnat sa stau in fiecare zi sa adminstrez comentariile...sa stau sa sterg ....

  4. Anonim |

    apropo de spam: check out my blog www.smokingcoolcat.blogspot.com

    :))))

    (ce fac robotii chiar e SPAM!... dar eu sincer nu vad nimic rau in asta... eu o vad ca o INVITATIE pe blogul meu si nimic mai mult)

  5. Anonim |

    Sunt si eu de parere ca moderarea comentariilor isi are rostul ei. Ca vine un neregasit si incepe sa te injure pe tine de mama si de toti mortii. Iar cand un prieten vrea sa posteze un comentariu referitor la articolul pe care l-ai scris tu, hop! da cu ochii de injuraturile aluia. Si amatori de injuratori sunt multi, oameni care nici macar nu au citit ceea ce ai scris pe blog, dar au cine stie ce frustrari, saracii... Si sa nu mai vorbim de spam... Dar cum zicea Ciutacu in ingamfarea lui, pe blogul personal, "Bun venit pe mosia mea". Blogul e mosia ta, faci ce vrei, nu-ti ia nimeni dreptul de a modera.

  6. Anonim |

    good start

Trimiteți un comentariu