Mentalitate gresita

Written on marți, august 14, 2007 by Darie Ionut Alin

In acest articol ma adresez in special celor pasionati de fotografie care detin un aparat foto. Probabil ca vi sa intamplat sa mergeti pe strada, prin parcuri, printre blocuri etc. sa vedeti ceva interesant si sa scoateti aparatul foto pentru a prinde niste cadre. Si, probabil ca, de cele mai multe ori, v-ati simtit jenat. Asta pentru ca daca va dezlipiti putin ochii de la subiect si va uitati in jur veti vedea cum lumea se uita la voi de parca ati scos un pistol si tocmai vreti sa impuscati pe cineva. Asta in cazul in care nu auzit de la vreun "destept" zicand ceva de genul " Fa-mi baa si mie o poza" sau "Ce faci baa acolo" sau ii auziti şuşotint "Ia uite si pe asta". Nu inteleg de unde atitudinea asta pe unul care vrea sa faca o poza si sa plece linistit la treaba lui. Sunt sigur ca ati patit si voi. Va astept cu opiniile si povestile voastre.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

6 Comments

  1. Florin |

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  2. Darie Ionut Alin |

    Florin nu stiu de ce ai sters comentariul pentru ca aveai dreptate. Asa se intampla. Am sa te rog sa-l republici.

  3. Andor Marton |

    Gura pacatosului adevar graieste ;) ... asta cu "Fa-mi baa si mie o poza" am auzit-o dar si pe "Alo, domnu' cu AG-ul" referindu-se evident la teleobiectiv. Cea mai mare parte a oamenilor sunt fascinati de teleobiectiv si deseori ma intreaba cat zomm are. Vorbim de un 100-400, iar cand zic 4 primesc raspunsuri de genul "Iti bati joc de mine" sau "Nu se poate, tre aa aiba macar 10-12" ... daca insista bag raspunsul standard - e echivalentul a 15x sau 20x si cu asta ies glorios din poveste ...

  4. Florin |

    Da asta asa este..mie mi s-a intamplat.De ex.daca cobor la scara si fac cateva poze la masina vecinului (care nu o intalnesti la tot pasul)toti incep sa ma priveasca de parca sunt de la criminalistica.Inclusiv proprietarul masini daca ma vede imi spune ceva de genul Ce s-a intamplat?

  5. Stelian Popa |

    mai mult sau mai putin..in schimb citez de pe blogul meu:

    "Grea meseria de fotograf..." a spus o domnisoara astazi in timp ce mergeam spre insula. Eram grabit si am auzit in "vant" aceste vorbe spuse mai cu voce tare special ca sa aud. Nu stiu ce ganduri avea fata, probabil a vazut camera mea photo si i-a placut :)). In fine. Mi s-a parut amuzant si am zambit pe moment.

    Dar chestia ca se uita lumea la tine chiar ma deranjeaza si pe mine.

  6. Anonim |

    Ce importanta are?
    Oamenii acestia vor muri, iar noile generatii de idioti vor fi obisnuite cu aparatele de fotografiat prezente in fiecare mina, asa incit nu se vor mai deranja sa se manifeste in nici un fel.

    Cozmin Burnbutt

Trimiteți un comentariu