Echipa Rusiei a obtinut titlul continental!

Written on luni, septembrie 17, 2007 by Cabron


CE DE BASCHET Fara sa fie favorita, echipa care a mostenit palmaresul URSS-ului a câstigat cu 60-59 finala cu Spania.

Cu Gasol în zi proasta, Spania a ratat astfel ocazia de a deveni a treia echipa din istorie încununata simultan cu titlurile mondial si european, dupa URSS si Iugoslavia.

Incurajati frenetic de suporterii care au luat cu asalt Palatul Sporturilor Felipe al II-lea din Madrid, ibericii au avut un debut fulminant de meci, distantându-se rapid (15-14). Ei au izbutit mai apoi sa adauge punct dupa punct, gratie în special lui Calderon, astfel încât dupa primul “sfert” tabela arata un scor clar: 22-11.

Reactia rusilor antrenati de americanul David Blatt a venit spre finalul celei de-a doua perioade, când sub impulsul lui Kriapa au redus diferenta (34-31). Iar aceasta revenire a fost favorizata si de faptul ca gazdele s-au descurcat mult mai bine la aruncarile de la distanta, dar mai putin sub panou. Neavând ce pierde (obiectivul lor a fost calificarea în finala), rusii au tinut aproape si în “sfertul 3” (46-49), pentru a trece în avantaj, întâia oara, în minutul 31 (51-49), prin punctele lui Pasutin (3) si Holden (2). Finalul a fost incandescent. Esticii au profitat de jocul slab al lui Gasol - acesta a irosit trei din cele sase aruncari libere de care a beneficiat în aceasta perioada, a pierdut mingea la atacul care i-a readus pe adversari în avantaj si a ratat ultima aruncare - si s-au impus cu 60-59 (11-22, 20-12, 15-15, 14-10).



SURPRIZA Gazda a Europenelor, Spania a pierdut a sasea finala continentala pe mâna lui Gasol (în rosu, la minge).


Sursa : prosport.ro

If you enjoyed this post Subscribe to our feed