Tupac Shakur

Written on miercuri, septembrie 12, 2007 by Cabron

Astazi pe 13 septembrie , 2007 , majoritatea dupa cum stiu "sarbatorim" 11 ani de la moartea celebrului canteret de Rap american , "2pac" .

In continuare va voi scrie biografia acestui rapper:

Tupac Shakur sau 2PAC, pe numele real Tupac Amaru Shakur (n. 16 iunie 1971, în Brooklin, New York, d. 13 septembrie 1996, Las Vegas ) a fost un cântăreţ american de muzică rap.

În cartea recordurilor – 2PAC - deţine locul întâi în topul celor mai vânduţi rapperi – cu peste 75 de milioane de discuri vândute în întreaga lume – dintre care 50 de milioane doar în Statele Unite – unde are nu mai puţin de 17 piese de top 10.


De când a plecat Mutulu, familia a trecut prin vremuri grele. Oriunde se mutau - Bronx, Harlem, adăposturi - Tupac era nefericit. "Îmi amintesc că plângeam tot timpul. Marea mea problemă când creşteam era că nu mă puteam integra pentru că eram de peste tot. Nu am avut nici un prieten cu care să cresc."

La vârsta de 12 ani, Tupac a descoperit pasiunile pentru actorie, poezie şi melodii de dragoste. Familia s-a mutat apoi în Baltimore, unde Tupac a studiat la Şcoala de Arte, actorie şi balet. La această şcoală, Tupac a lăsat o impresie profundă asupra profesorilor şi arăta un mare potenţial. Din păcate, Tupac nu a putut să continue pregătirea. S-a mutat în Oakland, California cu restul familiei. Atunci a început Tupac să "umble cu lumea rea". La 15 ani, a decoperit muzica rap - a început sa scrie texte, să umble ţanţoş şi să profite de trecutul lui din New York. Oamenii din oraşele mici se temeau de reputaţia New York-ului; s-a autodenumit MC New York şi a lăsat impresia oamenilor că era un dur.

Până la vârsta de 20 de ani, Tupac a fost arestat de opt ori, fiind şi condamnat la 8 luni de închisoare pentru abuz sexual. În plus, a mai fost implicat în două procese, unul dintre ele constând într-o răfuială (în care a fost ucis un copil de 6 ani) între banda lui Tupac şi o bandă rivală.

Conscrarea muzicală

Nefiind ţinut înapoi de lipsa lui de educaţie, Tupac s-a alăturat trupei de rap Digital Underground ca dansator, iar in 1991 canta impreuna cu ei in piesa "same Song".



Primul album "2Pacalypse Now"

Albumul de debut a lui Tupac "2Pacalypse Now" a aparut in luna noiembie a anului 1991, fiind si albumul in care vorbeste foate mult de politica. In album mai vorbeste si despre probleme sociale, brutalitatea politiei, consumul de droguri, despre viata tinerilor de culoare ce cresc pe strazile din Statele Unite. Multi dintre critici sau fani ai artistului apreciaza la acest album - sunetul underground. Prima piesa lansata a fost "Brenda's Got a Baby" - in care vorbeste despre o fata de 12 ani pe nume Brenda ce traieste in ghetto, naste un copil si nu poate sa il intretina. Piesa a fost apreciata de artistii rap ai vremii - drept una dintre cele mai emotionante melodii compuse de Tupac.

Pe 30 noiembrie 1994, a fost împuşcat de 5 ori in holul studioului de inregistrari Quad Recording Studios din Manhattan de catre doi oameni de culuare ce incercau sa-l jefuiasca. Hoţii au dispărut cu bijuterii în valoare de 40.000 de dolari. Tupac şi-a revenit în mod miraculos şi a produs realizările artistice cele mai impresionante, inclusiv albumul Me Against The World în anul 1995.

Tupac a fost acuzat pentru abuz sexual asupra unei femei pe care a cunoscut-o într-un club. Cu câteva ore înainte ca Tupac să fie găsit vinovat, a fost ameninţat cu pistolul şi jefuit de nişte bărbaţi ale căror intenţii şi scopuri încă sunt necunoscute. Tupac a fost eliberat pentru o cauţiune de 1 milion de dolari. După eliberare, Tupac a lansat cel mai bun album al său, All Eyez On Me. Albumul s-a vândut până acum în 9 milioane de exemplare, ceea ce este revoluţionar pentru un dublu-CD, mai ales de hip-hop.

Cariera de actor

Ca actor, Tupac a cunoscut succesul în filmul Poetic Justice în care a apărut alături de Janet Jackson. Rolul l-a făcut pe Tupac şi mai cunoscut şi a dovedit lumii că muzica nu este neapărat atributul său numărul 1. A mai jucat în filmele Above The Rim, Bullet, Juice, Gang Related, Gridlock'd, Nothing But Trouble.


Dispariţia

Pe 7 septembrie 1996, 2Pac – era în Las Vegas, la un meci de box între Bruce Seldom şi Mike Tyson. După acest meci se ia la bătaie cu Orlando “Baby Lane” Anderson, component al grupului „Southside Crips”. Bătaia pe care i-a aplicat-o acestuia a fost filmată de camerele video ale hotelului. 2Pac l-a bătut pe Anderson pentru că unul din bodygarzii lui a fost bătut de Anderson şi gaşca lui. După acest conflict, a plecat împreună cu Suge Knife, în clubul deţinut de casa lui de discuri – Death Row. De fapt, ultima fotografie cu 2Pac în viaţă, este făcută acum, în maşină împreună cu Suge Knight. La ora 23 şi 15 minute, în timp ce s-au oprit la intersecţia dintre East Flamingo Road şi strada Koval Lane, 2Pac a fost împuşcat dintr-o maşină ce a trecut prin dreptul lor fără să oprească. Sakur a fost împuşcat de 4 ori – 2 gloanţe i-au lovit pieptul, unul în braţ iar altul l-a nimerit în picior. Însă pe Suge Knight, care conducea maşina, nu l-a nimerit nici un glonţ şi a avut doar câteva zgârieturi de la geamul spart. După incident, cei doi au fost duşi la spitalul „Universital Medical Center”. 6 zile mai târziu, pe 13 septembrie 1996, 2pac a decedat. Familia şi prietenii l-au incinerat, iar cenuşa a fost împrăştiată în Oceanul Pacific, în Los Angeles.


GOD BE WHIT YOU 2pac



If you enjoyed this post Subscribe to our feed